ali kemal: kelime oyunu

15 Aralık 2013 Pazar

kelime oyunu

kelime oyunları yapıp duruyoruz. acıya tarif, aşka tarif, umuda tarif, mutluluğa tarif. kelimelerin yerlerini tespite geldik sanki hayata. çözümsüz kadınların çözüm bekleyen şaşkın suratlarında çengel bulmaca izleri. buz gibi bakan gözlerimden çöz sana olan sımsıcak sevgimi. içimde hala hayata tutunmaya çalışan çocuk. ümitlerin ziyadesiyle kırgın kaldığı bir dünya yarattı kendine. yok sözüm insanlık adına. şehrin kaybolan tek çocuğu önce kendi yolunu bulacak elbette.
sonra büyük laflar edip kandıracak insanları tek doğru kendisininmiş gibi. silikleşcek aşk, sevgi kullanım dışı. trafik ışıklarında bildiri dağıtacak kayıp bir gençlik için. hayal kırıklarını en gizli öşelerde saklayacak. olurda bir gün bir imkanı olursa tamiri mümkündür belki. sigaradan yanık parmaklar, nikotinin sarartıp bırtaktığı geceler.

kelime oyunlarıyla devam ediyor hayat.
nasılsın ?
-hiç !
ne bilsin insanlar senin içinde taşıdığın felsefi akımı. hiç kadar mutlu, hiç kadar coşkun, hiç kadar başına buyruk. kelime oyunları hep, hep aynı terane. oysa bir adı var içimde yaşayan yalnızlığın, acının. ama yetmiyor belkide ruhunu kaybeden deliye.

Hiç yorum yok :