ali kemal: 12

13 Aralık 2013 Cuma

12

biraz keder ziftlendim. biraz bu bahar buluşmak dileyen notlardan. kim bilir belki aynı yüreğin çatladı sesindeki yalnızlık. gece damla damla dökülüyor. yavaş bir kaçaklık bu. kendimden kaçamamışken yörüngene düşen. ayın gamzesi olan ilk adım gibi. yüreğim ilk şiirim demişti biri, peki yüreğin hangi iklimim? dilbigisi hazır cevap bir hiyerarşi. düşmüş bir yıldızın son nefesi. ikmale kalmış bir öğrenci. hep mi acemi kalır insan yalnızlığına? 

gece olmakta yavaşça. tüm kelimeler saklanıyor gecenin karasına. adımı bir şehrin tüm çıkmazlarına yazdım. kuşlamalarla ilan ettim son barikatın tek bir şarkıyla kurulduğunu. uzun, yorucu yollar aştım. önce ben, sonra sen sustun. yıldız yağdı, ağ attım yakamozuna gecenin. telefon tellerinden dilekler diledim. şiirimi öksüz bıraktım, yazılarımı soluksuz. koştum bir ömürden bir hiçliğe, birlikten suskunluğu büyük bir iyi niyete. 

düşlerimin takım yıldızı, suskunluğuma elverişli nedenler. yorulan bir bacaklarım olsun dert değil. kırık pikap iğnesinin cizdiği plak hep aynı yerini aksatmakta şarkının. çay içelim sonra ölürüz gece güne dönsün hele. acı bir yel, serin bir gece yarısı, yağmurun yıkadığı sokaklarda bir eski acının terki diyarı. her acının tazesine hasretiz birazda. eski acılar tükensin diye birazda mantığımıza sevmeyi öğretmemiz. eski bir acıda bir abi demişti bildiğim bir lafı bir daha "aşkta mantık yoktur, sen her şeyde mantık arama derdindesin". ölelim mi ne yapalım? birşey olsun sonunda. 

saçma romantik komedi filmlerinde başrol oynayalım mesela. telefon açılmayınca "kesin duymamıştır, işi vardır ondan açmıyordur, yoksa açardı" repliği dökülsün dillerden. kızmış olmak gibi bir ihtimal olmasın mesela. senaryo hataları ile dolu bir eski filmin yan rollerinde sadece arkadan geçen adamları oynayalım bir müddet. sayfalar kağıtlar, negatifler tükensin, sen tükenme. gece bitsin, güneş bulutların ardından şöyle bir uzatsın. yağmur yağsın, arap kızı anlamasın yağmurdan mı ağladığımdan mı ıslak yüzüm. 

dur gitme hemen, gece bitmedi, daha bitmedi içimdeki sessizlik. gözlerindeki anlamı çözme işi daha yeni başladı. notalar aksın biraz. kılıçlar geceyarılarına vura vura körelsin. dinsin öfke, geceyarılarından aşsın bir ormanın çığlığı. 

Hiç yorum yok :