ali kemal: gidişi bu hayata büyük olan sevgili

15 Aralık 2013 Pazar

gidişi bu hayata büyük olan sevgili

ölümle unutulur ancak. içinizde derin boşluklar, tamamlanması imkansız cümleler, kırık düşler bırakmıştır. hayattan dilenir durursunuz dönmesini, arzudur, umuttur. yaşar durursunuz yada yaşar gibi yaparsınız. içinizde kırık bir dal kalmıştır en arabesk deyimle.gelmeyecektir oysa adınız gibi bilirsiniz bunu. ateşinizi söndürmüş, solugunuzu cigerlerinizden söküp gitmiştir. artık adımlarınız tutuk, yönünüz kayıp. pusulanın hiç göstermediği bir yere rota çizersiniz.

yeni insanlar girer hayatınıza, yabaniliğinizi üstünüzden atıp suskunluğunuzu biraz giderdikten sonra. hayatla olan tek bağınız onunla aynı karede göründüğünüz bir fatoğraftır hala. kendinizle konuşur, onun adına cevap verirsiniz. yeni insanlar yeni bir hayat bağışlamaz size. siz hala o savaş artığı viraneyi yaşamaktasınız.

"ölümdür yaşanan tek başına, aşk iki kişiliktir." kaç doğru bir yanlış eder bilmeden, bilemeden o şimdi ne yapıyoru yeni hayallere dalarsınız. fikirleriniz vardır ne yaptığına dair. tanıyorsunuzdur çünkü onu, avuç içiniz kadar.

çırpınmaya başlarsınız sonra. nerdeyim ben, neler oluyor bana derdiniz ki demenizde gerekir. keçiyolları, patikalar yaratırsınız hayata ulaşan. dostlarınız, arkadaşlarınız, ailenizin üzüntüsünü okursunuz yüzlerinde. siz kendinize, onların size üzülüp durmasından sıkılırsınız. "unuttum işte seni" dersiniz, öyle gibi de davranırsınız. ama asla unutamazsınız.

yeni insanlar yeni bir hayat bağışlamaz size. hayata tavrınız, duruşunuz değişmiş gibidir. ama kendinizi belkide yeni bulmuşsunuzdur. en çok kendinizle sohbet eder. sanal bir hayat yaşamak hevesine düşersiniz. çünkü kimse sizin yaralarınızı göremez orda. sadece tuşlarına bastığınız birer binary işlemdir hepsi ve oldu olacağı. hep aradığınız yeni hayatı buldunuz gibidir. yada boşverin yaralarınız o kadar taze ki.

Hiç yorum yok :