ali kemal: Bulantı

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Bulantı

Sadece midede gerçekleşen bir hareketlenme değil bulantı. Bazen insanın belleği, bilinci, bildiği, bilmek istediği ve hatta yeri ve göğü de bulanabiliyor. Böyle zamanlarda en temizi çekilip hayatın sessiz bir koyuna, kürekleri kırık, yellenleri yırtık, kırılmış gövdenizi suyun, havanın, artık her neyinse işte onun durulmasını beklemek gerekiyor. Yoksa yer ve göğün tanrıları pek kızıyor halinize. Poseidon sularını çekip alıyor ayaklarınızın altından bir bulanıklık kalmıyor ama sular da gidiyor, ardından herşey. Oysa rakının demini alması su, kafanın ayması içinde ölmeyen bir sadelik de şart. Herşey durulana kadar kırık kürekler ve yırtık yelkenlerle beklemek ilk şart sanki, sanki tekrar yola düştüğünde o yelken ve küreklerle çıkmayacaksın yolculuğa, tazeleneceksin. Rakıya su katılmalı, sigara nemsiz olmalı fakat rakıda buz hiç bir zaman tercih sebebi olmamalı üstelik.

Ben tekdüze konuşurum oysa, bakma azcık heyecanlı bir yanım olmasına. Yürüsem dağ, dursam bir orman. Hep bu bunaltan bulantıdan. Ellerimi ceplerime sokup gezmeyi ne de özlemiştim bir zaman. Belki bu yüzden şimdi hiç çıkarmadan ellerimi ıslıklı bir sokaktan yerle yeksan geçişim. Beni bir çınara sarılırken görenler olmuş, bir taşı deydi diye parmakların ucuna ceplerimde taşıdığımı görmedi ya kimse? Kusmak gerekiyor bazen bu kadar bunaltı üstüne. Biraz rahatlamak adına. Yoksa dert değil birilerine rüzgarları da durdurmanın kolay olduğunu anlatmak da aslında. Biri gelse onuda bunaltsam bulantımla. Tüm kelimelerin burçlarına çekince bayrağını Abdülhakim İSMAİLOV elinden, 65 milyon ölümün intikamını alınmış gibi, bir duvar çekip gelsem yüreğimin orta yerine. Bir yandan diğerine geçeni sevsem, sevmesem, sadece düşünsem, menzil edinsem. Ölsem be ölsem en iyisi.

Bazen bunaltıyı kusmak gerek içinden. Ne gerekirse yapılmalı o vakit. Korkuyorsan korktuğun, acıyorsan acıdığın anlatılmalı sadece. ne kadar uzun sürse de.

Nane limon var mı? sonra sadece bir avuç gözlerinin huzurundan.

Eski bir şiirin yalnız dizesi sonra. En uzak yıldızı görmüş bir adam ardından. Sonrası deli bir kelime israfı.


Kusmuk.

Hiç yorum yok :