ali kemal: Hiç'e Giderken Sana Denk Gelince Yazıları - 1

7 Ekim 2014 Salı

Hiç'e Giderken Sana Denk Gelince Yazıları - 1

Piyangodan çıkmış büyük ikramiye gibisin. Ben amorti kazandım diye bakmaya bile gerek duymazken büyük ikramiyeye, orada sen varmışsın aslında.

Oysa ben hep olmazımın peşinden yürüdüm. Beklemeyi büyütür, özlemekle avunurdum. Oysa unutmuşum özlemek ne gerçekte, sevilmek ne?


Sonra dünyanın en delisine yakışan delisi. iki deli bir hayata mı sığar ancak? Bir tutam cümle, bir tutam hüzün. Biraz sevgi de bize gerekli. Elimizde kalan buysa hayatta.

Az gelişmiş acılar gibiyiz. İçindeki çocuğun taammüden öldürülmüş hayalleri. Bir kuşun izini süremez artık çok boşluklu gökyüzünde. Şurada bir yerde kendi acısını sağaltmakta beceriksiz bir başına. Ortak olsam dedim acına, bir ucundan da ben tutsam yalnızlığının.

Uzak yolları aştım sonra. Uzak notaları duydum. Bir şarkıyı en bet sesimle, en sevdiğime söyledi içimdeki kuş. Küçük mavi dokunuşların senin. Kuş en güzel sesinde sen geleli beri. Dinlesen duyarsın gecenin yarısına.

Uzaklar sonra, yollar. Yalnızlıklarımı emanet ediyorum gün görmemiş gece yarılarına. Adını anıyorum güneşin o ilk ışığına. Adına adıyorum adımı. Ömrüm diyorum yüzünün aydınlığına. Sus kabulümsüm tüm yalnızlıklarıma.

Kaybolmuş yolların iz bilmez yolcusu. Geçtim izi silinmiş yolları, gün görmemiş gece yarılarını, hiç bir yere varmayan tüm yolları. Sonra meğer hep oradaymış işte. Günü gün eden, azcık akıl da bana lazımken, beni hepten deli divane eden.

Bir kuş uçuşu bir avuç gökyüzü. Paylaşsak gökyüzü senin olsa, sen düşsen payıma.

Ankaralı sersem bir martı gibi. bilmediğim bir kentin bulutlarına asıldım yalnızlığımla. Oysa başkaymış benim göğüm. Yalnızlığın payına düşen bir başka kentmiş aslında.

Oysa ben hep geç kaldım anlamaya. Bir şarkıyı adına yormaya. Bir şiirin her dizesinde adını bulmaya. Bir kez zamanında olsun beklemeyi yaşamak dedim. Bir kez olsun doğru olması beklenen yolun. Bir kez olsun beklenenin daha da güzelleştirmesi bekleyeni.

Hep geç kalan birinin elbet acelesi vardır hayata. Yaşamak geride kaldı zaten. Yetişmek için çok daha değerli bir sebep, tutabilmek elini. Bir gün batımının anlamı, vuslata çeyrek kalmasıdır beldi şafağın.

2 yorum :

Adsız dedi ki...

ali bey yazilarinizi ilgi ile takip etmekteyim, tebrik ederim

ali kemal dedi ki...

Teşekkür ederim efendim. Birilerinin okuduğunu bilmek bile mutluluk verici.