ali kemal: Alakasız Bir Yerden Gitti Yol

27 Ağustos 2014 Çarşamba

Alakasız Bir Yerden Gitti Yol

Uzak, çok uzakların tozu kalmış üstümde. Buradan doğmuş, oradan batmış bir güneşin alnından geçti bugün tenim. Bugün uzak, çok uzakları özledim ve susadım gözlerindeki huzura. Bugün, kurumuş bir ırmakta yıkadım ayaklarımı. Ölmüş çocuklarla şarkı söyledim. Tozunu silkeleyip atamadım uzaklığımın.
Bugün, ay düştü gözlerime. Ölü bir yıldıza ad adadım. Uzak nebulalardan dilek tuttum kimse görmeden. Bir güneşin ölümüne şahit yazdılar durup dururken. Durup dururken seni özledim sonra yeniden. Bilmediğim bir dilde bir sevda şarkısına eşlik ettim. İçim acıdı durup dururken. Yoktan acılar edindim kendime. Sevmekse sevmek işte dedim kendime çünkü sen çok uzaktaydın. Kulağına fısıldayacakken, sigarama fısıldadım. Biraz demlendim akşam olurken. İçimde oturan öküz bakarken ufka giden trene, ben dört yapraklı yoncayı aradım tepedeki çimenlikte.

Eski ve uzak notalar ki birazı senin onların, yaktı değdiği yerleri. Biraz is koktu gecem bu yüzden. Birazdan gelip en alakasız konudan, en olağan hal ile konuşmaya başlayacağını hissettim bir yerinde. Sanırım, sanmak orada ağrıdı en çok. Uzak biri nasıl gelir ki? Hiç öğrenmedim ben bunu. Hep giden, hep yolları bilen, hep uzakları dört dönen oldum ben. Gelen nasıl gelirdi ki? Büyür müydü? Koşar mıydı? ne bileyim hiç olmazsa sarılsa ya?

Denize uzun uzun bakacak bir sahil gerekli bana zaman zaman. Bir iki bira ki kendisi ile pek hoşlaşmam, rakı her zaman daha bir dosttur aslında, bir eski şiirin dizeleri serpilmiş bir gece ile bir şarkının ıslıkla söylenen nakaratı, sen nasıl olsa saçlarını savurarak geçersin aklımdan. Olmazsa olmazı da gecenin bu işte. En fazla Ankara ovasına gölgemiz düştü oysa bizim. Her şey tamam ama o sahil yok. Kafam bundan mı dağınık biraz da?

Sanırım gitmek büyüyor içimde bir yerde yine. Her fırsatta kendine bir yol bulan o sarmaşık. Yine oymada eski kerpiç yapıyı. Sanırım en çok uzak acıyor bu zamanda. Kapının önüne gelsem, aşağıdan kapıyı aç diye telefon etsem, iki birayı içsek öyle ya da kırmızı, burkaç tatlı bir şarabı pay etsek. Geceye payda olsak. İki dize bulsam orada gözlerinden. Sesinden remil çeksem.

Uzak hep uzak galiba. Gitmeleri büyüdükçe daha çok özlenen.

Hiç yorum yok :