ali kemal: Yerden Yüksek

12 Eylül 2015 Cumartesi

Yerden Yüksek

Yerden yüksek oynarken fark ettik ilkin uzaklığı. yerden ne kadar uzaksan, o kadar güvendeydin sanki. Sonra fark ettin ki yerden ne kadar uzaksan o kadar da güvenliksiz bir haldesin. Adı üzerinde uzak bu, ne kadar artarsa o kadar tekinsiz. En çok da uzaktaki kadınının görülmemiş güzelliği (mecazi değil bu) tedirgin eder insanı. korkuyla bilenir, korkuyla soluk alırsın bir zaman. En çok neyden korktuğunu bile bilmezsin üstelik. Hayatına girişi mi, hayatından geldiği gibi gidebileceği  gerçeği mi? 


Uzaklık bu, tutamadığın bir elin tüm sıcaklığını duyabilmek ellerinde, içinde kendini göremediğin bir çift gözün ışığını sezebilmek. Uzaklık bu, ne kadar artarsa o kadar savrulup kalıyorsun hem özlemeye, hem  korkuya, hem de uzak yolların amansızlığına. Bir sigara daha geçti zaman, uzak biraz daha ıradı sanki. Sandım ki düştüm yeryüzüne yerin en uzak yerinden. 

Bir soluk alsam, alsam da bırakmasam. ona kadar saysam, sen belirsen kollarımın arasında. Çocukluk bu oysa. Uzak hep uzak değil biliyorum da. Bu çok sesli yokluğun, bu uzaklığın tüm çekim ekleri, var oluş halleri, elini savuruşun havada, sesindeki şen kahkaha, saçlarındaki güneş ışığı uzaktan daha mı çekici ne? Oysa bilmiyorum yakından nasıl sevilirsin sen. Tükense uzaklar, ıraklar yakın olsa, ben elimi nereye koyacağımı bilmem yalnızlığımın ortasında. 

Uzaksın bana yeryüzü kadar. Düşsem kucaklayacağım ikinizi birden.

Uzaklık tükenir elbet, hem zaten bize en uzak ve en ulaşılmaz olan tam da sırtımız değil mi? Uzaklık biter, aklını sevdiğimin kadını, gözlerime iki menzil gibi düşen kadını da görür bu gözler. İletişim çağında, tüm yalnızlıklarımızla uzaklığı ölçüp biçmek düştüyse payımıza, düşeriz yeryüzüne, kucaklarız sevgimizi. 

Uzaklık biter ellerin alır bani. sımsıkı bastırır, saçlarının girdabına. Saçların ki dalgasında kaç ümit boğuldu kim bilir? Kaç mesafe? kaç ırak? kaç uzak? Uzakta bir adam, bir limandan bakar saçlarının dalgasına. Boğulur. Sen ziyan etme gözlerindeki ışığı. dümen suyum bilir dalga kıranların ardındaki o incelikli duruşu. 

Hiç yorum yok :